Zus ‘n Zo Voorleesclub

15:00 uur
Tuinhuis
Tot 16:00 uur
Voertaal: Engels

Zus ‘n Zo organiseert een voorleesclub waar het boek The Secret Lives of Baba Segi’s Wives van Read My World 2023 curator Lola Shoneyin centraal staat. In een rustige en comfortabele setting zal Shoneyin enkele passages uit haar boek voorlezen en over de onderwerpen in gesprek gaan met host Mojdeh Feili en het publiek.

Je bent van harte welkom! Bij de Zus ‘n Zo voorleesclub mag iedereen aansluiten die het boek heeft gelezen, nog wil gaan lezen of puur geïnteresseerd is in de thema’s die besproken worden. Je hoeft het boek dus niet gelezen te hebben om naar dit programma te komen.

De roman The Secret Lives of Baba Segi’s Wives bekijkt de patriarchale structuren in Nigeria, waar polyamorie een veelvoorkomende liefdesvorm is. In deze verhoudingen wordt er druk gelegd op het belang van vruchtbaarheid. Andere thema’s die aan bod komen zijn het belang van educatie voor vrouwenemancipatie en machtsverhoudingen binnen families.

Zus ‘n Zo is een literair platform voor intersectioneel feminisme dat het werk van vrouwen en non-binaire personen centraal stelt en toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.