The Things People Say to Me

19:30 uur
Galerij
Eind 20:30 uur
Voertaal: Engels

In hun boek None of the Above schrijft Travis Alabanza: “Als je iemand bent die op zoveel manieren buiten alle categorieën valt, wordt er van alles tegen je gezegd. Je wordt ruwweg een verzamelpunt voor de verwarring van andere mensen: een plek voor hún interne processen. Men probeert je in hokjes te plaatsen waarin je niet past en laat dat vaak vergezeld gaan van een braaksel aan woorden.

Als schrijver, performer en theatermaker verwerkte Alabanza al deze woorden en zinnen tot een boek. Eenzelfde proces doorliep journalist en auteur Naeeda Aurangzeb. Zij publiceerde er twee boeken over; 365 dagen Nederlander en Hé, Lekker Ding! 365 dagen vrouw. In beide publicaties heeft Aurangzeb verwerkt wat mensen tegen haar hebben gezegd; over hoe ze eruitziet, wie ze is of wie ze in de verbeelding van anderen vertegenwóórdigt. Hiermee placht Aurangzeb haar eigen stem terug te winnen in het duistere licht van racisme en seksisme.

Sorab Roustayar, moderator, mediator en o.a. oprichter van FiteQlub, een gemeenschap voor queermensen die in Nederland woont, brengt de stemmen en ervaringen van Alabanza en Aurangzeb samen. Tussendoor lezen beide auteurs voor uit hun boeken en gaan ze een gesprek aan over geslacht, ras en seksualiteit. We nodigen jou uit om mee te praten en je ervaringen te delen over ‘Wat mensen tegen ons zeggen’ in hun verwoede pogingen ons in een hokje te vangen.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.