Revolutionary Folktales

21:00 uur
Zonzij
Eind 21:50 uur
Voertaal: Engels*

Volksverhalen worden al eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen. Ze worden beschouwd als een essentieel onderdeel van het menselijk overleven en zijn daarom in elke cultuur en in elke geschiedenis tot in de diepste lagen van de bevolking terug te vinden.

Op jonge leeftijd leren we betekenis te vinden en te geven in de verhalen die ons worden verteld. We gebruiken verhalen om de wereld om ons heen te begrijpen en onze inzichten hierover met anderen te delen.

We hebben drie schrijvers/dichters gevraagd om een ​​volksverhaal/kort verhaal te schrijven met een revolutionaire twist. Een revolutionaire twist als in bijvoorbeeld De Kleine Zwarte Vis, een bekend Perzisch kinderboek geschreven door Samad Behrangi. Dit boek werd in het prerevolutionaire Iran verboden omdat het als een politieke allegorie werd beschouwd, maar dat weernam mensen er niet van om het als volksverhaal door te vertellen.

*Er zijn Nederlandse, Engelse en Oekraïense voordrachten. De teksten worden met Engelse ondertiteling ondersteund.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.