A Collapse of Time

19:30 uur
Zonzij
Eind 20:30 uur
Voertaal: Engels

“Dood, verlies, is slechts een verstoring in een kapitalistische samenleving. Functioneren volgens de regels staat voorop. Maar als je goed kijkt, kun je een kleine ontsnapping vinden die in deze logica is ingebouwd. Afhankelijk van culturele of religieuze norm, tijd kan worden uitgerekt voorbij de toegewezen tijdspanne. Maar het rekt niet oneindig uit. Elk middel om te ontsnappen moet onmiddellijk worden genomen.” – Muhiba Botan

Buiten de tijd geplaatst delen dichters, musici en documentairemakers hun werk over de nagalm, resonantie en de hersenschudding in de nacalculatie van de dood en hun rouwmethodes. Een intermezzo op het slagwerk zal ons in contact brengen met voorouders, en we gaan naar huis met nieuwe rituelen op zak.

Met een inleiding door Muhiba Botan, een documentaire door WanaWana, razende drums van Michelle Samba en poëzie door Logan February en Ashley Nkechi Igwe.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.