RMW Boekenclub

16:30 uur
Tuinhuis
Eind 17:30 uur
Voertaal: Nederlands

Een speciale festivaleditie van de Read My World Boekenclub! Iedereen is welkom om aan te sluiten. Onder leiding van Corina Maduro lezen we voor deze editie de roman Zoetwater van Akwaeke Emezi. Deze roman werd naar het Nederlands vertaald door Madelon Janse en uitgegeven bij Podium.

‘Zo wild en uniek. Zoetwater is een gebed voor alle buitenbeetjes.’ Valentijn Hoogenkamp

‘Ik leefde veel levens in dit lichaam. Ik heb veel levens geleefd voor ik in dit lichaam werd gestopt. Ik zal veel levens leiden wanneer ze me eruit halen.’

Ada is altijd ongewoon geweest. Haar ouders zijn vanaf het begin al bezorgd om haar. Er moet iets mis zijn gegaan bij de geboorte, aangezien ze een onrustig kind is en aanvallen van woede en verdriet heeft. In Zoetwater krijgen we een inkijkje in Ada’s geest en wat of – misschien beter gezegd – wie zich daarin afspeelt en wat dat betekent voor Ada’s plek in deze wereld.

Zoetwater is rauw, hartverscheurend, donker en krachtig. Het bijzondere debuut van Akwaeke Emezi dat resoneert bij en omarmd wordt door een grote groep mensen voor wie identiteit niet klip-en-klaar is.

Akwaeke Emezi (die/hen/hun) is de auteur van de New York Times-bestseller The Death of Vivek Oji, die op de shortlist stond voor de Dylan Thomas Prize en in 2022 op de shortlist staat van de Dublin Literary Award. Diens debuut Freshwater werd uitgeroepen tot één van New York Times Notable Books en stond op de shortlist voor prijzen als de PEN/Hemingway Award. Emezi stond op de cover van Time Magazine als één van 2021 Next Generation Leaders.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.