My Language is under Arrest

19:30 uur
Zonzij
Eind 20:30 uur
Voertaal: Engels

Het is de taal die ons emancipeert en verbindt, die verbeelding genereert en ons kracht en houvast geeft. Maar dat wat ons sterk maakt, maakt ons ook kwetsbaar. Alles van waarde is immers weerloos. Wat als ons de taal wordt verboden, onze boeken verbrand en mensen monddood worden gemaakt; wat als stemmen worden opgesloten? What if ‘Our languages are under arrest’?

We bespreken de scheppende én de destructieve dimensie van taal, van dat wat ons verhalen en betekenis laat toedienen aan de wereld. De taal die het verleden en de toekomst, voortgaand op de dijk van ons wonderlijk gespleten heden, met elkaar verbindt.

Vijf kunstenaars geven een doorleefde inkijk in het globale spanningsveld tussen de kracht en kwetsbaarheid van taal, niet door een abstract college maar door een existentiële realiteit te (be)schrijven, te zingen of dichten. Vijf taalgebieden, vijf verhalen van verzet, van creativiteit en uithoudingsvermogen. Vijf verhalen, kortom, die de kracht van onze talen bevestigen en bestendigen, ondanks of misschien zelfs wel méde door de onderdrukking.

Bekijk hier het driedaagse programma van Read My World 2023. Voor programma updates en nieuwe gasten: houd de komende maanden onze socials in de gaten!