Kiss!

21:00 uur
Zonzij
Eind 21:50
Voertaal: Engels en Nederlands

Poëzie verweven met muziek neemt je mee op een vurige Kissing ride!

Sluit je aan bij Nisrine Mbarki, Lies Gallez, Sinine Nakhle en Wana Udobang voor een zwoel avondje geheel in het teken van zoenen, gehost en begeleid door de muziek en keuzeverhalen van dj en schrijver Rasha Hilwi.

Kussen is een woordeloze daad. Het kan onstuimig en lawaaiig zijn, of juist muisstil met de lippen vastgelijmd op elkaar, het kan in het openbaar, in het reuzenrad op de kermis, in privésferen. Kussen (of gebruik je liever ‘zoenen’?) is een gebaar van passie, van tederheid, vriendelijkheid, een uiting van liefde maar soms ook een uitdrukking van wanhoop; om eenvoudigweg tegen iemand te zeggen: ‘Hé daar, het kan me iets schelen!’ We kussen onze geliefden, onze kinderen, ouders, vrienden, we kussen wildvreemden en sommigen van ons kussen zelfs hun kwispelende huisdieren of een heilig relikwie als onderdeel van een ritueel.

Zoenen is emotioneel maar het kan ook politiek beladen zijn. Neem alleen al het beroemde maar ook omstreden werk van Gustav Klimt. Kussen is lang niet overal op de wereld en in elke situatie hetzelfde voor iedereen. Wie kan of wie mág er kussen? Van wie krijg je ze? En hoe? Hebben we allemaal hetzelfde recht om in het openbaar te kussen, laat staan achter de gesloten gordijnen van onze huizen – of misschien zelfs in de zaal tijdens dit programma?

We hebben de dichters Nisrine Mbarki, Lies Gallez, Wana Udobang en striptekenaar en verhalenverteller Sinine Nakhle gevraagd om nieuw werk te schrijven met het thema “Kus!” Geef je over aan hun verbeelding, ervaring en aan de muziek en verhalen van Rasha Hilwi.

*De voordrachten in dit programma zijn in het Engels of Nederlands. De voordrachten worden in het Engels en Nederlands ondertiteld.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.