A Poetics of Dreams

21:00 uur
Club
Eind 21:50
Voertaal: Engels en Nederlands

An artist archives her own dreams and that of her community
A performer induces the dream-state on a stage
A poet steals the images, words and characters from her dream-world and brings them to the paper

Zijn dromen het wrak van ons wakkere leven, aangespoeld op de oevers van het bewustzijn? Of zijn dromen, net als pijn, betekenisvolle boodschappen van ons lichaam? Dromen spelen voor veel schrijvers een rol in proza en poëzie. Ze stellen schrijvers in staat om woorden en gevoelens aan te boren die ze gewoonlijk niet kunnen uiten. Tijdens dit programma nemen schrijvers en dichters ons mee in hun droomwereld. Hoe navigeren zij, op welke manier brengen ze dromen in kaart en hoe wekken zij hun droomstaat op?

Een programma over de betekenisdichtheid van terugkerende dromen, motieven en beelden die verschillende generaties achtervolgen. Laat je meevoeren op een hallucinerende avond over de lyrische annotatie van dromen.

Met poëzie, beelden én dromen van Asha Karami, Rhoda Davids Abel, Maureen Ghazal en Tja Ling Hu. Host: Hannah Chris Lomans

*De voordrachten in dit programma zijn in het Engels of Nederlands. De voordrachten worden zowel in Nederlandse als Engelse vertaling geprojecteerd.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.