A Letter to my hometown

19:30 uur
Club
Eind 20:20 uur
Voertaal: Engels*

Het begrip ‘hometown’ kan voor verschillende mensen verschillende betekenissen hebben. Het kan de stad zijn waar je bent opgegroeid, de plek waar je op dit moment woont, of zelfs elke plek ter wereld waar je een diep gevoel van verbondenheid voelt. In de Nederlandse taal bestaat er geen woord dat dit idee perfect weergeeft. Het gebruik van termen zoals “woonplaats” of “thuis”, en misschien komt “heimat” in de buurt. Maar wanneer we het hebben over hometown, hebben we het over die specifieke plek die een persoonlijke verbinding en betekenis heeft, uniek voor elk individu. Onze identiteit wordt gevormd door vele factoren, waaronder de verhalen en geschiedenis van onze familie, hun geboorteplaats en onze eigen geboorteplaats. Maar het wordt ook beïnvloed door de plaatsen waar we zijn geweest of naar streven. Hometowns spelen een belangrijke rol in dit alles.

In dit programma storten drie schrijvers hun hart uit in teksten gewijd aan hun thuissteden. Ze duiken in de essentie van deze plekken die hen hebben gevormd, geïnspireerd. En om een muzikale touch toe te voegen, leidt Mushroom Mosis de weg en brengt een bezielde hommage aan zijn eigen hometown.

*De voertaal van dit programma is Engels. Alle voordrachten worden zowel in het Engels als Nederlands geprojecteerd.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.