Tori XL: Een ode aan Toni Morrison

10 jun 2017
GEWEEST

Tori is het Surinaamse woord voor verhaal. In de Tori-reeks staat telkens een persoonlijke levensgeschiedenis centraal. Toni Morrison is een Amerikaanse schrijver en emeritus professor aan de universiteit van Princeton. Haar werk exploreert Afro-Amerikaanse ervaringen, de taal, de cultuur, het leven. Toni Morrison won in 1993 de Nobelprijs voor de Literatuur. De jury zei hierover: ‘who in novels characterized by visionary force and poetic import, gives life to an essential aspect of American reality’.

Morrisons verhalen hebben de bijzondere gave vaak lastige omstandigheden en de schaduwzijde van de mens te tonen, maar tegelijkertijd ook ruimte te laten voor integriteit en verlossing. Haar werk wordt op velerlei gebied onderwezen op universiteiten.

Black literature is taught as sociology, as tolerance, not as a serious, rigorous art form.
– Toni Morrison

In een mix van literatuur, muziek, poëzie en dans brengen bewonderaars tijdens deze avond een ode aan Toni Morrison. De setting van deze tori is bijzonder: we doen het in de tuin van Tolhuistuin, onder de bomen. Er worden teksten van Toni Morrison voorgedragen, er wordt gedanst, gedicht en gezongen.

Met onder anderen: Jeangu Macrooy, Jetty Mathurin, Babs Gons, Samora BergtopKimberley Agyarko, Senna GourdouMarly ZGianni Grot en Jennifer Tosch

 

Dit programma is een samenwerking tussen Stichting Tolhuistuin, Right About Now, SLAA en RMW.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.