Berberbibliotheekbal

11 okt 2019
20:30 uur

In de winter van 2010 bedachten vertaalster Hester Tollenaar en schrijver Asis Aynan de Berberbibliotheek. Wat volgde was een alom geprezen reeks van tien klassiekers uit Tamazgha (Noord-Afrika) van auteurs met een Berberachtergrond, zoals Mohammed Khaïr-Eddine, Tahar Djaout, Taos Amrouche, Kateb Yacine en Mohammed Choukri.

Na tien boeken is de serie afgrond en dat wordt tijdens Read My World met een heus Berberbibliotheekbal gevierd. Liefhebbers die zich de afgelopen jaren voor de bibliotheek hebben ingezet, lezen voor uit hun favoriete Berberbibliotheekboek. Om het bal compleet te maken, zorgt Imetlaa voor muziek en aansluitend dj Jairzinho voor een grote danspartij tot in de late uren!

Met Manon Uphoff, Joost Baars, Jurgen Maas, Nisrine Mbarki, Asis Aynan, Sahand Sahebdivani, Khalid Mourigh, Maartje Jaquet, Hester Tollenaar, Rashid Novaire, Mimoun Essahraoui, Baghdad el Mesbahe, ImetlaaDJ Jairzinho en host Francis Broekhuijsen

Taal: Nederlands met Engelse vertalingen

In samenwerking met Berberbibliotheek en uitgeverij Jurgen Maas

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.