Agora Lettera presenteert: De Literaire Reizigers

13 okt 2018
21:00 uur

In het programma de Literaire Reizigers houdt de meermaals bekroonde schrijver Burhan Sönmez een voordracht over een reis die bepalend was voor zijn schrijverschap. De veelzijdige schrijfster Seray Sahiner uit Istanbul, schrijft over de levens van jonge vrouwen in Istanbul.

Meltem Halaceli draagt een verhaal voor over wat de tocht van haar opa als soldaat in WO1 voor haar betekent. In een briefwisseling tussen de twee bevriende schrijfsters Seray Sahiner en Meltem Halaceli vertellen zij elkaar over hun veranderde levens in de stad. Zij leerden elkaar kennen op de dansvloer, maar ontmoeten elkaar steeds vaker op het protestplein. Jong poëtisch talent Kardelen Sivri, winnares van de aanmoedigingsprijs Agora Lettera 2018, draagt een gedicht voor over hoe zij zichzelf vond buiten de hokjes. Een gedicht over volwassen worden.

Twee muzikanten van de band Serenade Duygu Alkan en Eren Aksahin spelen diverse liederen, die de rijkdom aan verschillende culturen van Turkije laten horen. In Literaire Reizigers komen gevestigde en beginnende schrijvers uit Turkije en Nederland aan bod, die Meltem Karabulut namens Agora Lettera presenteert.

Voertaal
  Nederlands (Nederlands en Turks met Nederlandse ondertiteling)

Dit speciale programma is georganiseerd door de literaire stichting Agora Lettera. 

 

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.