Praktische informatie 2023

Iets onduidelijk? Mail ons op info@readmyworld.nl

Read My World vindt van 12 t/m 14 september 2023 plaats de Tolhuistuin, aan de overzijde van het IJ achter het Centraal Station van Amsterdam. De ingang van het festival vind je aan de achterzijde van de tuin.

Op 15 september 2023 organiseren we een festivaldag onder de titel Spinning Stories, speciaal voor kinderen en jongeren. Dit evenement is in MidWest in Amsterdam West.

Kaartverkoop online en aan de deur. Uitprinten van je online ticket is niet nodig, we scannen het kaartje op je telefoon.

De programma’s van Read My World Festival zijn in het Nederlands en Engels. Het merendeel van de programma’s wordt daarnaast in het Nederlands en Engels ondertiteld. Een selectie van de programmering wordt door een gebarentolk naar het NGT vertaald. Op onze website kun je bij elk programma zien welke voertaal er wordt gebruikt en welke onderdelen naar welke taal worden vertaald / geprojecteerd.

De programma’s van Spinning Stories zijn in het Nederlands.

In én rondom de Tolhuistuin zijn verschillende restaurants om voorafgaand te dineren. In het festivalhart vind je onze bar. Let op: PIN ONLY in de Tolhuistuin.

In MidWest serveren we tussen 12-14 uur gratis lunch van Syrisch restaurant Sham uit Amsterdam West. Je kunt aan de bar ook snacks bestellen. En we verkopen schaafijs.

De Tolhuistuin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Neem de (gratis) veerpont aan de Noordzijde van Centraal Station naar Buiksloterweg. Kom je met de auto? Dan kun je hier parkeren.

MidWest is ook goed te bereiken met het openbaarvervoer en de fiets. Het is gelegen middenin een woonwijk waar ook altijd wel een parkeerplek te vinden is.

Er zijn verschillende locaties op het terrein van de Tolhuistuin die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruik. Op de website van de Tolhuistuin is hier meer informatie over te vinden maar je kunt ook altijd contact met ons opnemen via productie@readmyworld.nl.

MidWest is ook grotendeels rolstoeltoegankelijk. Wil je hier meer over weten, contacteer ons graag via productie@readmyworld.nl .