Afternoon with Abdellah Taïa

Woorden van West Fest: een verademing

Naeeda Aurangzeb, Abdellah Taïa en Tofik Dibi

Kort verslag van zondag 12 december 2021 in Maqam

An afternoon with Abdellah Taïa was een intiem programma over literatuur, liefde en veerkracht: Woorden van West. De bezoekers werden warm ontvangen door Fouad Lakbir in MAQAM, het nieuwe culturele centrum in Amsterdam-West.

Twee leden van Amsterdams Andalusisch orkest (eeuwenoude Andalusische muziek) openden de middag sfeervol. Vervolgens was er een openhartig gesprek tussen Naeeda Aurangzeb en Abdellah Taïa over zijn laatste boek, waarin de personages op zoek zijn naar geluk in Europa. Ze lijken misschien tragisch, maar zijn veerkrachtig en sterk.


Daarna bracht Tofik Dibi een hommage aan Abdellah Taïa die voor hem een voorbeeld is. ‘I needed someone like you to follow in your footsteps’ zei hij over Taïa’s coming-out als de eerste Arabische schrijver. Een gesprek over hoe je de liefde voor je familie en gemeenschap sterk kunt houden, ondanks de onderdrukking die je daarin hebt ervaren. Met een betrokken publiek dat deelnam aan het gesprek.
We bedanken alle bezoekers en sprekers en hopen iedereen gezond en wel weer te zien bij het Woorden van West Fest in het voorjaar van 2020!