Gentrified Stories

Gentrified Stories is een documentaire van Read My World en Beyond Walls over de geschiedenis en impact van gentrificatie door de ogen van schrijvers, community builders, verhalenvertellers, ondernemers, organisaties enzovoorts die in de stadsdelen van de stad Amsterdam wonen.

Wat is gentrificatie precies en wie is verantwoordelijk om dit proces te stoppen of te vertragen? Wie is de gentrifier en wie wordt gentrified? En hoe kunnen we een toekomst bedenken waarin welvaart iedereen ten goede kan komen? Soufia Zahri duikt de verschillende wijken van Amsterdam in en gaat in gesprek met enkele actieve en betrokken bewoners. Met reflecties op de demografische veranderingen die hen en hun gemeenschappen treffen, werpen ze een kritisch licht op de impact van gentrificatie in de wereld van vandaag.

INFO DOCUMENTAIRE                                                                                                            
Geproduceerd en geschreven: Fatma Bulaz
Bewerkt en geregisseerd: Jeremy Flohr
Verslaggever & verteller: Soufia Zahri
Met: Najah Aouaki, Tayfun Balçık, Mitchell Esajas, Massih Hutak, Chris Keulemans, Wouter Pocorni, Minem Sezgin en meer
Land: Nederland
Jaar: 2021
Taal: Nederlands met Engelse ondertiteling

Met o.a.

Soufia Zahri

Programmamaker

 

Nabila Bouabbouz

Manager Gebiedsontwikkeling & Transformatie, gemeente Amsterdam

 

Soumaya Bazi

Schrijver en creative

Reserveer kaarten!

Opzet programma
19.00 – 19.30 Documentaire vertoning (documentaire is ook eerder te bekijken, link volgt)
19.30 – 20.00 Pauze
20.00 – 21.00 Nagesprek

 

READ MY WORLD x BEYOND WALLS
Gentrified Stories is een coproductie van Read My Word en Beyond Walls.

Jeremy Flohr is een filmmaker, visuele verhalenverteller en audioproducent. Jeremy is mede-oprichter van Beyond Walls. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van koloniale geschiedenis, persoonlijke verhalen en maatschappelijke thema’s. Jeremy produceerde Gentrified Stories samen met Fatma Bulaz. Fatma is programmamaker voor Read My World festival en producer & co-editor van de documentaire Gentrified Stories.

BEYOND WALLS
Beyond Walls is een in Amsterdam gevestigd en wereldwijd actief collectief van onafhankelijke culturele professionals, kunstenaars en visuele verhalenvertellers. Hun missie is om bij te dragen aan een dekoloniale toekomst door projecten te ontwikkelen en produceren die historisch bewustzijn vergroten, dominante narratieven uitdagen en kritische dialoog en co-creatie stimuleren. Beyond Walls gelooft in de kracht van storytelling en kunst om mensen te raken en inspireren verder dan alleen de historische feiten. Beyond Walls werkt samen met diverse partners zoals Framer Framed, TED, Read My World, Het Tropenmuseum, Erasmus Huis, Open Universiteit en meer. In de vorm van co-creaties en creatieve uitwisseling streeft Beyond Walls bij te dragen aan een open en meer empathische, inclusieve wereld. Niet alleen binnen, maar juist ook buiten de muren van musea, instellingen en onze eigen denkkaders.