-
Een zware storm trok met regenslagen en rukwinden over Amsterdam. Voor het eerst in onze geschiedenis verplaatsen we het kampvuur naar binnen. En dat werd een groot succes, mede dankzij het snelle omschakelen van iedereen!
Bekijk de foto's -
Journalist en feminist Mona Eltahawy (o.a. New York Times, CNN) besprak met feministische schrijvers en journalisten uit Nederland het lichaam in relatie tot seksualiteit en activisme. Eltahawy was onze speciale gast tijdens het festival.
Bekijk de foto's
De curatoren en gastschrijvers uit Marokko

Bahaa Trabelsi, Othman El Kheloufi, Sanaa El Aji, Moha Souag, Leïla Bahsaïn, My Seddik Rabbaj, Karima Ahdad en Widad Mjama.
Podcasts
Nisrine Mbarki
Interview door Sarah Haaij
‘Marokko is een land waar alles kan en tegelijkertijd niks mag.’
Te gast in Read My World – De Podcast 3 is dichter en vertaler Nsrine Mbarki. We praten over de vrijheid om te schrijven in Marokko, over de liefde voor meertaligheid en over Nisrines vader. ‘Met mijn vader luisterde ik naar Marokkaanse bands die poëzie zongen. Samen op de grond voor de platenspeler leerde hij me die liedjes uit het hoofd en vertaalden we ze. Daar is het zaadje geplant denk ik.’
Samira's Blues
Interview door Sarah Haaij
‘Ik vroeg me af of een vrouw deze muziek kon maken’
Samira Dainan / Samira’s Blues is schrijver en muzikant van prachtige Noord-Afrikaanse roots muziek. Ooit volgde ze een klassieke jazz opleiding, nu is ze een bekende stem in de woestijnblues scene. Muziek die tot voor kort vooral door mannen werd gemaakt. “Toen ik die muziek voor het eerst hoorde dacht ik; JA, dit is wat ik wil maken! Muziek die zoveel losmaakt!”
Nadia Zerouali
Interview door Sarah Haaij
Tv-kok en schrijver Nadia Zerouali besloot de recepten van Marokkaanse moeders in Nederland vast te leggen. Zo ontdekte ze verhalen die lang verzwegen waren. “Ik ben niets vergeleken bij deze vrouwen.”
Impressie door fotograaf Jan Boeve
Samira’s Blues
Dialy | Van Mij
Mona Eltahawy, Mariam El Maslouhi en Fedwa Misk
Tofik Dibi aan de Courscousbar
Widad Mjama
Het Berberbibliotheekbal
Behind the scenes
Grote zaal
Amsterdamse scholieren dragen hun gedichten voor
