Read My World Festival // Day 1

1 Oct 2015
EVENT FINISHED

Is het alweer de derde aflevering? Jazeker, Read My World 2015 is een feit. En wat een prachtige editie weer. De formule: geef literatoren uit de regio zelf de kans om een selectie van literair talent te presenteren en mix dat met Nederlands talent. Het resultaat: een festival met literaire/muzikale uitwisseling en kruisbestuiving. 2015 is het jaar waarin Indonesië, Maleisië en Singapore centraal staan met curatoren Bernice Chauly (Maleisië) en Kadek Krishna Adidharma (Indonesië) aan het roer.

Lees het hele verslag hier (PDF)


Donderdag 1 oktober
Openingsavond Read My World

Read My World richt zich dit jaar op de regio Zuidoost-Azië. In Amsterdam, komen denkers, dichters en singer-songwriters samen om elkaar in vrijheid te ontmoeten en met u, het publiek, en meer dan 90 Nederlandse collega-auteurs een confronterend, verhalend, historisch festival te maken. Maak tijdens de openingsavond kennis met deze spraakmakende en prominente auteurs, journalisten, muzikanten en kunstenaars die dit jaar te gast zijn tijdens grensverleggende literatuurfestival Read My World.

Curatoren Bernice Chauly en Kadek Krishna Adidharma werpen een vernieuwend licht op de literaire ontwikkelingen in hun regio van herkomst. Bestsellerauteurs Tash Aw en Laksmi Pamuntjak geven een theatrale keynote speech, geënsceneerd door Alfian Sa’at. Na deze speech gaan bovengenoemde in gesprek met David Van Reybrouck over Indië in Nederlands-Indië, en hoe daar in de literatuur over wordt gesproken/gezwegen.

Muziekimprovisaties door Miguel Boelens en Joost Buis.

Hierna zetten we het feestje voort met DJ Captain Fisherman’sPants.