Preview on Read My World Black USA

12 Apr 2017
EVENT FINISHED

Voor de nieuwe festivaleditie hebben we twee curatoren bereid gevonden om onze ogen en oren te zijn in een Amerika op drift: Maurice Carlos Ruffin uit New Orleans en Shantrelle P. Lewis uit New Orleans en New York City. Beide curatoren hebben dezelfde opdracht gekregen: in heel Amerika zoeken naar geschikte kandidaten voor de longlist.

Op woensdag 12 april maken de curatoren bekend welke schrijvers, bloggers, dichters, storytellers en journalisten zij voor Read My World 2017 hebben geselecteerd en wie er tijdens het festival komen optreden. In een gesprek met het publiek lichten zij hun selectie toe en gaan zij dieper in op de onderwerpen die zij tijdens het festival willen aansnijden. Ook gaan Lewis en Ruffin in op de rol van literatuur in de VS. Wat zijn urgente thema’s voor een hedendaagse generatie zwarte auteurs/kunstenaars en hoe verhoudt hun werk zich tot een actualiteit?

Shantrelle P. Lewis is curator, historica en documentairemaker afkomstig uit New Orleans. Op de momenten dat zij niet over de wereld reist woont zij in Philadelphia. Maurice Carlos Ruffin is romanschrijver en auteur van korte verhalen, waarmee hij verschillende prijzen won. Hij woont in New Orleans.

Praktisch:

Wanneer: woensdag 12 april vanaf 20 uur

Waar: Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam

Entree: toegang is gratis en reserveren kan hier.

This is the old program, on 3th of July 2024 the new program will be available!