Shantie Singh

Shantie Singh is schrijfster, presentatrice, theatermaakster, columnist, storytelling fashionista en een creatieve bestuurskundige in Rotterdam. Ook wel bekend als ‘glambtenaar’. Hier houdt ze zich bezig met vrouwenrechten en het stoppen van geweld tegen vrouwen. Shantie vlogt over o.a. het schrijfproces op haar You Tube Kanaal (Shantie Singh Official).  In 2015 verscheen haar debuutroman Vervoering (uitgeverij De Geus) en dit boek werd genomineerd voor de Inktaap 2016. In 2020 verscheen haar 2de roman De Kier (ook bij uitgeverij De Geus). Eerder schreef zij korte verhalen, opiniestukken en columns voor De Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad, Tirade, Armada en Vers Beton. Samen met haar man Munish Ramlal heeft zij TalkTheater opgericht, een combinatie van theater en talkshow om maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

De rode draad in al haar werk is de kracht van verhalen, verbeelding en de impact van woorden. Zij houdt ervan om onzichtbare verhalen zichtbaar te maken en heeft een zwak voor de ‘underdog en ‘stille heldinnen’. Omdat zij vaak de mooiste en meest krachtige verhalen met zich meedragen. Thema’s zoals identiteit, diversiteit, vrouwenrechten- en emancipatie staan vaak centraal in haar werk. Het is haar passie om eraan bij te dragen de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Ze draagt graag bij aan een wereld met meer gelijkwaardigheid en gelijke kansen. Dat geldt ook voor de wereld van de literatuur. Daarom heeft Shantie zich in 2020 aangesloten bij het Schrijverscollectief Fixdit.  Verder is ze oprichter van de Dolle Kavita Stories. Dolle Kavita’s zijn de Dolle Mina’s van deze tijd, maar helaas zijn deze verhalen nog te vaak onzichtbaar. Daar probeert deze beweging verandering in te brengen.

Shantie is geboren in Almelo, haar ouders komen uit Suriname en haar voorouders uit India. Sinds 2006 woont zij in Rotterdam, de stad met voldoende ruimte voor al haar identiteiten die niet in een hokje te stoppen zijn.