Curatoren 2023

Met trots introduceren we de internationale curatoren voor ons festival van dit jaar: Lola Shoneyin en Azieb-Hannah Pool. Deze twee bekroonde auteurs en culturele leiders zullen ons helpen bij het samenstellen van een onvergetelijk programma en een minstens zo spectaculaire line-up deze nazomer!

  • Lola Shoneyin is een Nigeriaanse auteur, dichter en oprichter van de Book Buzz Foundation en Ouida Books. Haar roman “The Secret Lives of Baba Segi’s Wives” is bekroond en wordt binnenkort uitgebracht als Netflix-original. Ze heeft ook het Ake Arts & Book Festival en het Kaduna Book & Arts Festival opgericht en is bezig met het produceren van haar eerste documentaire, “Flowers for Warriors”, waarin ze de realiteit van de zorg voor kinderen met speciale behoeften in Nigeria belicht.

    Volg Lola Shoneyin op Twitter
  • Azieb-Hannah Pool is artistiek directeur van het Bernie Grant Arts Center, oprichter van het Tottenham Literature Festival en was curator voor festivals zoals Afrika Her Utopia en She WOW World. Ze is ook curator bij LIFT en artistiek adviseur bij MIF. Hannah is auteur van “My Fathers’ Daughter” en “Fashion Cities Africa” en cureert voor het Brighton Pavilion Museum.

    Volg Azieb-Hannah Pool op Twitter

Boeken van Lola Shoneyin

       

Boeken van Azieb-Hannah Pool