Dichter bij Onze koloniale erfenis

Beyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je uit voor Dichter bij Onze koloniale erfenis: een reeks poëtische interventies door dichters, schrijvers en spoken word artiesten rondom de tentoonstelling Onze koloniale erfenis.

IN SAMENWERKING MET HET TROPENMUSEUM

Zaterdag 10 september met Joshua Timisela
Zaterdag 8 oktober met Manuwi C Tokai
Zaterdag 12 november met Kevin Groen
Zaterdag 10 december met Nisrine Mbarki

Beyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je vanaf 10 september uit voor een nieuwe programmareeks met dichters, schrijvers en spoken word artiesten bij de tentoonstelling Onze koloniale erfenis. We trappen af met storyteller en cabaretier Joshua Timisela. Hierna gaan wij verder met kunstenaars en schrijvers Manuwi C Tokai, Kevin Groen en Nisrine Mbarki.

In deze serie laten makers zich inspireren door een thema en een door hen gekozen ‘object’. Hun reflecties worden zowel visueel vastgelegd als voorgedragen in de vorm van een live performance waar jij bij mag zijn. In intieme setting gaan we na de performance met elkaar in gesprek. De thema’s van dit najaar zijn: Language (Taal), Ancestors (Voorouders), Resilience (Veerkracht/Verzet) en Belonging (Thuis-voelen).

Persoonlijke reflecties op koloniaal erfgoed en hoe kolonialisme doorwerkt tot op de dag vandaag komen niet alleen terug in de tentoonstelling, maar ook in de publieksprogramma’s van komende jaren. Dichter bij Onze koloniale erfenis is hier onderdeel van.

De performances worden vastgelegd op film en geïntegreerd in een serie shortfilms van poëtische interventies die het thema, de performer, het ‘object’ en het publiek dichter bij elkaar brengt.