Current Literary Affairs I

SLAA en Read My World presenteren Current Literary Affairs! Een podcast over de actualiteit door de lens van de literatuur, waarin journalist Gülden Ilmaz in gesprek gaat met schrijvers van over de hele wereld. Hoe beïnvloedt de politieke situatie in hun land hun leven en werk? Waar moeten we het écht over hebben? Urgente gesprekken over angst en hoop, woede en trots, het persoonlijke en het politieke, boeken en kunst.

In de eerste pilotaflevering: de Palestijnse auteur Sayed Kashua over taal en identiteit, de harde dagelijkse realiteit van Palestijnen en wat er nog over is van zijn hoop voor Israël en Palestina.

Deze podcast is Engelstalig. De eerste aflevering is een pilot, daarna volgt een speciale Read My World Festival-editie. En dan? Dan hopen we elke zes weken bij je terug te zijn met een andere internationale schrijver!

Luister hieronder naar aflevering 1!

Sayed Kashua is een Palestijnse journalist, schrijver en scenarist uit Israël. Hij had een column in Ha’aretz en schreef verschillende romans, waaronder Let it Be Morning, waarvan de verfilming in 2021 in Cannes te zien is, en zijn meest recente roman Track Changes. Voor de Israëlische televisie maakte hij de serie Arab Labor, over een Palestijnse familie, en samen met David Simon werkte hij aan een pilot voor HBO. Lange tijd was het zijn missie om de grenzen van de vrijheid van meningsuiting van een Palestijn in Israël te verkennen. In 2014 besloot hij het land te ontvluchten en naar de Verenigde Staten te gaan, waar hij nog altijd woont.

Gülden Ilmaz is journalist. Ze presenteerde het nieuws bij AT5 en werkte o.a. voor De Nieuwe Maan van de NTR en het cultuurprogramma Mondo van de VPRO. Ze leidt regelmatig debatten en presenteert live talkshows over actualiteit, kunst en meer.

Presentatie: Gülden Ilmaz
Logo: Astrid Martirossian
Productie en muziek: Kerem Özilhan

CLA is een samenwerking tussen Read My World en SLAA.

Deze podcast is tot stand gekomen met dank aan Productiehuis Noord, het mediakanaal van Verdedig Noord.