Current Literary Affairs III

SLAA en Read My World presenteren Current Literary Affairs! Een podcast over de actualiteit door de lens van de literatuur, waarin journalist Gülden Ilmaz in gesprek gaat met schrijvers van over de hele wereld. Hoe beïnvloedt de politieke situatie in hun land hun leven en werk? Waar moeten we het écht over hebben? Urgente gesprekken over angst en hoop, woede en trots, het persoonlijke en het politieke, boeken en kunst.

Hoe geef je een stem aan de mensen die zo vaak onzichtbaar blijven in literatuur? Kun je schrijven in de taal van de onderdrukker? In de derde aflevering van Current Literary Affairs gaat Lisanne Snelders in gesprek met de Marokkaanse schrijver en regisseur Abdellah Taïa over de macht van taal, homofobie en de doorwerking van koloniale verhoudingen. En over zijn moeder.

Luister hieronder naar aflevering 3:

Abdellah Taïa werd in 1973 geboren in Rabat en woont in Parijs. Hij publiceerde verschillende Franstalige romans, waaronder de gay coming-of-age-roman L’Armee du Salut, die hij in 2013 verfilmde en die op het filmfestival van Venetië te zien was. Taïa staat bekend als de eerste Arabische schrijver die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en is een boegbeeld voor een generatie Marokkanen die zich willen bevrijden van strikte culturele normen.

Presentatie: Lisanne Snelders
Redactie: Maya Shamir
Productie: Kerem Özilhan
Omslagillustratie: Astrid Martirossian

CLA is een samenwerking tussen Read My World en SLAA.

Deze podcast is tot stand gekomen met dank aan Productiehuis Noord, het mediakanaal van Verdedig Noord.