Current Literary Affairs II

SLAA en Read My World presenteren Current Literary Affairs! Een podcast over de actualiteit door de lens van de literatuur, waarin journalist Gülden Ilmaz in gesprek gaat met schrijvers van over de hele wereld. Hoe beïnvloedt de politieke situatie in hun land hun leven en werk? Waar moeten we het écht over hebben? Urgente gesprekken over angst en hoop, woede en trots, het persoonlijke en het politieke, boeken en kunst.

In de tweede aflevering van Current Literary Affairs gaat Gülden Ilmaz in gesprek met de Franse schrijver en podcaster Grace Ly over literatuur, culturele identiteit en de toename van anti-Aziatisch racisme tijdens de coronapandemie. En over eten. Live opgenomen tijdens Read My World Festival.

Hoe is het om Aziatisch te zijn in Frankrijk? Waarom is het in het land van égalité en universalisme zo moeilijk om over ras en racisme te praten? Luister hieronder!

 

Grace Ly is een schrijver en podcaster gevestigd in Parijs. Haar debuutroman Jeune fille modèle (Model Teenager) (2018, Fayard) volgt de zoektocht van een jonge Franse vrouw van Chinees-Cambodjaanse afkomst naar een gevoel van zijn en erbij horen in het zogenaamde Chinatown in Parijs. De podcast “Kiffe ta race” (door Apple Podcasts genoemd als een van de beste Franse podcasts van 2020) die ze samen met journalist, schrijver en regisseur Rokhaya Diallo maakt, onderzoekt hoe ras het dagelijks leven beïnvloedt in Frankrijk, dat zich graag als een kleurenblind land ziet.

Productie: Kerem Özilhan
Omslagillustratie: Astrid Martirossian

CLA is een samenwerking tussen Read My World en SLAA.

Deze podcast is tot stand gekomen met dank aan Productiehuis Noord, het mediakanaal van Verdedig Noord.