Curatoren 2023

Met trots introduceren we de internationale curatoren voor ons festival van dit jaar, dat plaatsvindt van 14 t/m 16 september 2023: Lola Shoneyin en Azieb Pool. Deze twee bekroonde auteurs en culturele leiders zullen ons helpen bij het samenstellen van een onvergetelijk programma en een minstens zo spectaculaire line-up deze nazomer!

  • Lola Shoneyin is een Nigeriaanse auteur, dichter en oprichter van de Book Buzz Foundation en uitgever bij Ouida Books. Haar roman “The Secret Lives of Baba Segi’s Wives” is bekroond, succesvol op het toneel gebracht en wordt binnenkort uitgebracht als Netflix-original. Ze heeft ook het Ake Arts & Book Festival opgericht en is initiatiefnemer van het Kaduna Book & Arts Festival. In 2022, tijdens het tienjarige jubileum van Ake Arts & Books Festival, heeft zij festivaldirecteuren van over de hele wereld naar Lagos uitgenodigd in het kader van GAOLF (Global Association of Literary Festivals).

    Volg Lola Shoneyin op Twitter
  • Azieb Pool is artistiek directeur van het Bernie Grant Arts Center, oprichter van het Tottenham Literature Festival en was curator voor festivals zoals Afrika Her Utopia en She WOW World. Ze is ook curator bij LIFT en artistiek adviseur bij MIF. Azieb is auteur van “My Fathers’ Daughter” en “Fashion Cities Africa” en cureert voor het Brighton Pavilion Museum.

    Volg Azieb-Hannah Pool op Twitter

Boeken van Lola Shoneyin

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lola Shoneyin about Ake Arts and Book Festival

Boeken van Azieb Pool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azieb Pool @ TEDxEuston