L'Equipe!

 • Redactie

 • Redactie

 • Artist Handling & Hospitality

 • Vrijwilligerscoördinator

 • Campagneleider / PR

 • Zakelijk directeur

 • Programmamaker Spinning Stories

 • Productieleider

 • Community Outreach

 • Eindredactie tekst festival

 • Redactie

 • Stage

 • Redactie

 • Hoofd techniek

 • Coördinator Vertalingen en Projecties

 • Redactie

 • Artistiek directeur

 • Locatievormgeving

 • Website

Emma van Meyeren

Emma van Meyeren is essayist en DJ. In 2020 verscheen van haar ‘Ook ik ben stukgewaaid’: een collectie essays over rouw. Haar favoriete dagboeken zijn die van Susan Sontag, proza leest ze het liefst van Astrid Roemer en poëzie van Adrienne Rich.

Fatma Bulaz

Fatma Bulaz is programmamaker, redacteur, curator en onderzoeker. Ze heeft Midden-Oostenstudies en Religiestudies aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. De afgelopen jaren heeft ze langs de grenzen van Oost-Turkije gereisd, o.a in Armenië, Azerbeidjan, Georgie en Iran. Haar fascinatie voor de geschiedenis, taal en cultuur van die regio heeft ertoe geleid dat ze programmacoördinator van de Freedom Book Fair werd.

Momenteel is ze werkzaam als programmamaker bij de Centrale Bibliotheek in Den Haag en is ze verantwoordelijk voor de literaire programmering.

Gwen Peroti

Gwen Peroti is freelance producent van evenementen in de culturele sector. Zo werkte zij voor onder meer IFFR, Museum De Lakenhal en ZigZagCity Architectuur Festival.
Zij maakt vanaf de eerste editie deel uit van het productieteam van Read My World, dit jaar voor het eerst als hoofd artist handling & hospitality.

Houda Bibouda

Houda (1992) zet zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken, is een anti-racisme actiegroep in Tilburg gestart en organiseert Safe Space events. Ze is schrijfster onder het pseudoniem Tough and Vulnerable en performed regelmatig als Spoken Word artieste. Zij is een vurige dame die kracht ziet en voelt in kwetsbaarheid, al is dat laatste niet altijd makkelijk. De afgelopen twee jaar is zij coördinator geweest bij Poetry Circle Nowhere en productioneel aanspreekpunt bij The Stage. Momenteel ontwikkelt zij het rand programma van een voorstelling van House of Nouws.

Lorraine Masamba

Lorraine Masamba is een freelance creative marketeer, producer en (radio)host, zet zich graag in voor de ongehoorden en heeft een passie voor dansen & eten.

Marije Koens

Marije Koens heeft voor diverse culturele organisaties gewerkt, waaronder Perdu, Read My World, Poetry Circle Nowhere, School der Poëzie en Asko | Schönberg.

Ze heeft een grote interesse in hedendaagse poëzie, houdt van tuinieren en heeft twee kinderen.

Zeinab El Bouni

Zeinab El Bouni (1990) debuteerde in 2018 met En ze leefde nog bij uitgeverij Rorschach, samen met 5 andere dichters. Ze is één van de drijvende krachten achter Art Harder, een platform voor woordkunstenaars waar verschillende kunstdisciplines worden samengebracht. Ze trad ook op in de theaterwereld met de spoken word voorstelling Rauw (v/v) van Poetry Circle Nowhere en Lost Project.

Door het Letterenfonds werd ze geselecteerd om deel uit te maken van Slow Writing Lab 2019/2020. Daarop volgend, in 2021, was zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de kunst. In alles wat ze doet en schrijft, probeert ze over te brengen dat kiezen voor het onbekende er ook mag zijn. Want, ziet ze, is het juist het onbekende van een ander dat mensen met elkaar kan verbinden.

Ze is zich inmiddels ervan bewust dat ze een voorbeeldfiguur is. Dit komt doordat ze een aantal jaar de programmaleider van Poetry Circle was, een bekend gezicht voor veel mensen die voor het eerst met spoken word in aanraking kwamen. In deze hoedanigheid wil ze dan ook deze rol vervullen door onderwerpen aan te kaarten waar we het liever niet over willen hebben. Zeinab is geboren in Nederland en in Marokko opgegroeid tot haar zevende levensjaar. Dat maakt Nederlands haar tweede taal. Ze koestert een liefde voor Arabische poëzie, en haar dromen vinden plaats in haar ouderlijk huis in Casablanca. Zij heeft haar passie gevonden in verhalen die jarenlang doorverteld worden.

Merel Hobrink

Merel is in 2017 afgestuurd aan de opleiding Kunst en Economie van de HKU, waarna zij als zelfstandige aan het werk ging in de culturele sector. Ze is freelance productieleider bij verschillende theatergezelschappen, zet eigen theater projecten op, is zakelijk leider bij iona&rineke én produceert Read My World. Nog tijdens haar studie begon ze bij Read My World als vrijwilligers coördinator, maar nu is ze sinds 2019 producent van het festival.

Merel Wildschut

Merel noemt zichzelf graag ‘professioneel deler’ en is het grootste gedeelte van haar tijd ergens online te vinden. Is ze niet met social media bezig, dan zit of ligt ze met een boek of dichtbundel in haar tuin in Utrecht. Tien jaar geleden richtte ze het platform De Groene Meisjes (over duurzaam en bewust leven) op en in mei 2021 verscheen er een plantaardig kookboek van haar hand. Merel voelt zich thuis in de Queer community en onderzoekt actief hoe ze haar activisme steeds meer vorm en betekenis kan geven.

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen is schrijver, sinds 2017 betrokken bij Read My World en liefhebber van korte bio’s.

Website

Pelumi Adejumo

Pelumi Adejumo is een weggelopen pastoorskind, schrijver, lucide dromer en zangeres. Ze schreef het chapbook ‘soms voel ik mij zombie’, hierin verkent ze de mogelijkheden en grenzen van meertaligheid in grammatica. Ze maakte werk voor nY, de Gids, het Nationale Theater, deBuren, Nationale Opera & Ballet, Sonsbeek 20-24 en Mister Motley. Ze trad op bij festivals zoals Into The Great Wide Open en Read My World. Ze heeft een BA in Creative Writing van Artez Hogeschool voor de Kunsten en doet nu een master aan het Dutch Art Institute.

Sarah te Riele

Sarah te Riele is een schrijver en eigenaardige performer. Haar werk wordt vaak beschreven als een horror-coded fever dream waarin ze haar ervaringen als queer zwart persoon in de 21 e eeuw op het internet beschrijft. Ze zit in haar derde jaar Creative Writing op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ze loopt stage bij Read My World.

Simone Zeefuik

Simone Zeefuik is de in de Bijlmer wonende literatuurliefhebber wiens vocabulaires zich centreren rond filmscènes, passages uit haar lievelingsboeken, memes, sculpturen, foto’s en liedteksten. Naast schrijver en programmamaker is ze een toegewijd gembertheecriticus die zich graag in de theater- en tentoonstellingswereld beweegt.

Rik van der Veen

Rik van der Veen werkt al jaren als technicus in de culturele sector. Sinds oprichting van Read My World is hij hoofd technicus van het festival.

Tessa van Dooren

Tessa van Dooren is sinds 1998 fulltime actief als vertaler. Ze werkte achtereenvolgens bij een klein vertaalbureau en een grote multinational om in 2006 de overstap naar een bestaan als freelancer te maken. Enkele jaren terug besloot ze dat het roer om moest en dat ze zich wilde toeleggen op teksten zónder commercieel oogmerk. Het was tijd om taal weer te gebruiken zoals het hoort: om verhalen te vertellen die gehoord moeten worden, om mensen te raken, vermaken, verwonderen en vormen. Daartoe liet ze zich bijscholen aan de Vertalersvakschool en inmiddels is ze zo ver dat ze de vele vertaalkilometers die ze heeft gemaakt, kan combineren met haar eerste grote liefde: de liefde voor het boek.

Tim Blaauw

Tim is een programmamaker die onder andere heeft gewerkt voor organisaties als de Tolhuistuin, Amerpodia, Prince Claus Fund en Poetry Circle Nowhere. Op dit moment werkt hij voor, naast zijn werkzaamheden voor het Read My World festival, in de zorg als Geestelijk Verzorger en aan een documentaire voor productiehuis Een van de Jongens. In zijn programmering maakt hij  gebruik van verschillende disciplines in het vertellen van verhalen. Hierbij gebruik makend van de verschillende kwaliteiten die poëzie, literatuur, film, dans, theater en muziek in zich dragen voor het tonen en onderzoeken van verschillende thema’s, vragen en verlangens.

Willemijn Lamp

Willemijn Lamp is mede-oprichter en artistiek directeur van Read My World.

Roos Matla en Sofie Doeland

Roos Matla en Sofie Doeland studeerden in 2011 af aan de opleiding Scenografie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien zijn ze freelance decor- en kostuumontwerper, bouwer en maken ze eigen installatiekunst. Ze delen een werkplaats op het Domijn in Weesp en werken zowel samen als apart van elkaar.

Al sinds het begin van het Read My World Festival verzorgen zijn de locatievormgeving. Eerst onder de naam van LABland (een collectief van beeldmakers samen met Juul Dekker, tussen 2011 – 2017), daarna onder hun eigen naam.

Bureau O4

Bureau O4 bouwt gebruiksvriendelijke websites op maat voor uiteenlopende bedrijven en organisaties, onder anderen:

SLAA.nl

Abrahamkef.nl

Brainwashfestival.nl

Met veel dank aan

Fondsen
Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds21, Nederlands Letterenfonds, Lira Fonds, Stichting Dioraphte, Woorden van West (Stadsdeel West – Gemeente Amsterdam), Cultuurfonds, Ludo Pieters Gastschrijver Fonds, Literatuur Vlaanderen, TaalUnie

Partners
Partners: Tolhuistuin, School der Poëzie, SLAA, Perdu, Bijlmer Parktheater, AALFIE, Schrijversgroep ’77, Uitgeverij Jurgen Maas, Uitgeverij Pluim, Uitgeverij de Geus, Beyond Walls, Tropenmuseum, Midwest, OBA, Woorden van West, Boekhandel Perdu, Orange Clover, Holiday Inn, Indira Travel, LABland.

RMW '13 - '21

 • TEAM JOY & SORROW 2022

 • TEAM WITH CARE 2021

 • TEAM EUROPA 2020

 • TEAM MAROKKO 2019

 • TEAM TURKIJE 2018

 • TEAM OEKRAÏNE EN POLEN 2016

 • TEAM ZUIDOOST-AZIË 2015

 • TEAM CARAÏBEN 2014

 • TEAM ARABISCHE LITERATUUR 2013