L'Equipe!

  • Redactie

  • Redactie

  • Redactie

  • Artist Handling & Hospitality

  • Vrijwilligerscoördinator

  • Redactie Spinning Stories

  • Campagneleider / PR

  • Zakelijk directeur

  • Productieleider

  • Content manager / PR

  • Eindredactie tekst festival

  • Redactie

  • Hoofd techniek

  • Producent Spinning Stories

  • Coördinator Vertalingen

  • Redactie

  • Artistiek directeur

  • Locatievormgeving

  • Website

Canan Marasligil

Canan Marasligil is schrijver, literair vertaler, uitgever, performer, redacteur, podcaster en curator. Ze woont en werkt in Amsterdam. Ze is vooral geïnteresseerd in het uitdagen van officiële discoursen en in de strijd om vrije meningsuiting wereldwijd, via een waaier aan creatieve projecten en activiteiten, van literatuur tot films en strips. Ze is initiator van City in Translation, een project dat taal en vertaling in stedelijke ruimtes verkent. Daarnaast is ze cohost van de podcast Not Loud Enough, samen met migrationlab-oprichter Laura M Pana. Canan heeft voor uiteenlopende culturele organisaties gewerkt in heel Europe en heeft verschillende residenties bezocht. Ze behalve vaste redacteur van Read My World, redactielid van de StripGids en adviseur bij het Nederlands Letterenfonds.

Meer:

www.cananmarasligil.net

www.cityintranslation.com

Twitter

Instagram

YouTube

Emma van Meyeren

Emma van Meyeren is essayist en DJ. In 2020 verscheen van haar ‘Ook ik ben stukgewaaid’: een collectie essays over rouw. Haar favoriete dagboeken zijn die van Susan Sontag, proza leest ze het liefst van Astrid Roemer en poëzie van Adrienne Rich.

Fatma Bulaz

Fatma Bulaz is programmamaker, redacteur, curator en onderzoeker. Ze heeft Midden-Oostenstudies en Religiestudies aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. De afgelopen jaren heeft ze langs de grenzen van Oost-Turkije gereisd, o.a in Armenië, Azerbeidjan, Georgie en Iran. Haar fascinatie voor de geschiedenis, taal en cultuur van die regio heeft ertoe geleid dat ze programmacoördinator van de Freedom Book Fair werd.

Momenteel is ze werkzaam als programmamaker bij de Centrale Bibliotheek in Den Haag en is ze verantwoordelijk voor de literaire programmering.

Gwen Peroti

Gwen Peroti is freelance producent van evenementen in de culturele sector. Zo werkte zij voor onder meer IFFR, Museum De Lakenhal en ZigZagCity Architectuur Festival.
Zij maakt vanaf de eerste editie deel uit van het productieteam van Read My World, dit jaar voor het eerst als hoofd artist handling & hospitality.

Houda Bibouda

Houda (1992) zet zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken, is een anti-racisme actiegroep in Tilburg gestart en organiseert Safe Space events. Ze is schrijfster onder het pseudoniem Tough and Vulnerable en performed regelmatig als Spoken Word artieste. Zij is een vurige dame die kracht ziet en voelt in kwetsbaarheid, al is dat laatste niet altijd makkelijk. De afgelopen twee jaar is zij coördinator geweest bij Poetry Circle Nowhere en productioneel aanspreekpunt bij The Stage. Momenteel ontwikkelt zij het rand programma van een voorstelling van House of Nouws.

Lianne Enkhuizen

Lianne Enkhuizen (zij/haar) is de oprichter van boekhandel The Base Bookspace waar de focus ligt op boeken van Zwarte auteurs. Ze leest graag korte verhalen én dikke romans. Ze studeert filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dit jaar is ze voor het eerst redacteur van Spinning Stories.

Lorraine Masamba

Lorraine Masamba is een freelance creative marketeer, producer en (radio)host, zet zich graag in voor de ongehoorden en heeft een passie voor dansen & eten.

Marije Koens

Marije Koens heeft voor diverse culturele organisaties gewerkt, waaronder Perdu, Read My World, Poetry Circle Nowhere, School der Poëzie en Asko | Schönberg.

Ze heeft een grote interesse in hedendaagse poëzie, houdt van tuinieren en heeft twee kinderen.

Merel Hobrink

Merel is in 2017 afgestuurd aan de opleiding Kunst en Economie van de HKU, waarna zij als zelfstandige aan het werk ging in de culturele sector. Ze is freelance productieleider bij verschillende theatergezelschappen, zet eigen theater projecten op, is zakelijk leider bij iona&rineke én produceert Read My World. Nog tijdens haar studie begon ze bij Read My World als vrijwilligers coördinator, maar nu is ze sinds 2019 producent van het festival.

Merel Wildschut

Merel noemt zichzelf graag ‘professioneel deler’ en is het grootste gedeelte van haar tijd ergens online te vinden. Is ze niet met social media bezig, dan zit of ligt ze met een boek of dichtbundel in haar tuin in Utrecht. Tien jaar geleden richtte ze het platform De Groene Meisjes (over duurzaam en bewust leven) op en in mei 2021 verscheen er een plantaardig kookboek van haar hand. Merel voelt zich thuis in de Queer community en onderzoekt actief hoe ze haar activisme steeds meer vorm en betekenis kan geven.

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen is schrijver, sinds 2017 betrokken bij Read My World en liefhebber van korte bio’s.

Website

Pelumi Adejumo

Pelumi Adejumo is een weggelopen pastoorskind, schrijver, lucide dromer en zangeres. Ze schreef het chapbook ‘soms voel ik mij zombie’, hierin verkent ze de mogelijkheden en grenzen van meertaligheid in grammatica. Ze maakte werk voor nY, de Gids, het Nationale Theater, deBuren, Nationale Opera & Ballet, Sonsbeek 20-24 en Mister Motley. Ze trad op bij festivals zoals Into The Great Wide Open en Read My World. Ze heeft een BA in Creative Writing van Artez Hogeschool voor de Kunsten en doet nu een master aan het Dutch Art Institute.

Rik van der Veen

Rik van der Veen werkt al jaren als technicus in de culturele sector. Sinds oprichting van Read My World is hij hoofd technicus van het festival.

Sofie de Vroom

Sofie de Vroom is schrijver, dichter en organisator van literaire moshpits. Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ, probeert poëzie te maken in de vorm van workshops en workshops in de vorm van poëzie, leest graag erotische verhalen en trad op het poëziefestival Ja! Ja! van 2022 op met darkroom-gedichten. Ze maakt graag wandelingen langs water, mindmaps en audiofictie. Ze leest graag essays over verbeelding, experimentele literatuur en zit in het collectief Las Vulvinas: een feministisch multidisciplinair tweekoppig monster. Ze was de begeleidend schrijver van de voorstelling ABORTUSVERHALEN (2023), die speelde op Fringe Delft, ENTER en Fringe Amsterdam. Met plannen voor een poëziescript, een eigen bedrijf en een debuutbundel, houdt ze zichzelf nog wel even bezig.

Tessa van Dooren

Tessa van Dooren is sinds 1998 fulltime actief als vertaler. Ze werkte achtereenvolgens bij een klein vertaalbureau en een grote multinational om in 2006 de overstap naar een bestaan als freelancer te maken. Enkele jaren terug besloot ze dat het roer om moest en dat ze zich wilde toeleggen op teksten zónder commercieel oogmerk. Het was tijd om taal weer te gebruiken zoals het hoort: om verhalen te vertellen die gehoord moeten worden, om mensen te raken, vermaken, verwonderen en vormen. Daartoe liet ze zich bijscholen aan de Vertalersvakschool en inmiddels is ze zo ver dat ze de vele vertaalkilometers die ze heeft gemaakt, kan combineren met haar eerste grote liefde: de liefde voor het boek.

Tim Blaauw

Tim is een programmamaker die onder andere heeft gewerkt voor organisaties als de Tolhuistuin, Amerpodia, Prince Claus Fund en Poetry Circle Nowhere. Op dit moment werkt hij voor, naast zijn werkzaamheden voor het Read My World festival, in de zorg als Geestelijk Verzorger en aan een documentaire voor productiehuis Een van de Jongens. In zijn programmering maakt hij  gebruik van verschillende disciplines in het vertellen van verhalen. Hierbij gebruik makend van de verschillende kwaliteiten die poëzie, literatuur, film, dans, theater en muziek in zich dragen voor het tonen en onderzoeken van verschillende thema’s, vragen en verlangens.

Willemijn Lamp

Willemijn Lamp is mede-oprichter en artistiek directeur van Read My World.

LABland

Roos Matla en Sofie Doeland studeerden in 2011 af aan de opleiding Scenografie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien zijn ze freelance decor- en kostuumontwerper, bouwer en maken ze eigen installatiekunst. Ze delen een werkplaats op het Domijn in Weesp en werken zowel samen als apart van elkaar.

Al sinds het begin van het Read My World Festival verzorgen zijn de locatievormgeving. Eerst onder de naam van LABland (een collectief van beeldmakers samen met Juul Dekker, tussen 2011 – 2017), daarna onder hun eigen naam.

Bureau O4

Bureau O4 bouwt gebruiksvriendelijke websites op maat voor uiteenlopende bedrijven en organisaties, onder anderen:

SLAA.nl

Abrahamkef.nl

Brainwashfestival.nl

Met veel dank aan

Fondsen
Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds21, Nederlands Letterenfonds, VSBFonds, Lira Fonds, Stichting Dioraphte, Woorden van West en Taalunie.

Partners
Partners: SLAA, School der Poëzie, Perdu, Bijlmer Parktheater, ZINA platform, Tolhuistuin, AALFIE, Uitgeverij Jurgen Maas, Uitgeverij Pluim, Uitgeverij de Geus, Beyond Walls, Bozar, OBA, Black Heritage Tour, Uitgeverij Chaos, Woorden van West, Boekhandel Perdu, MAQAM, Holiday Inn, Indira Travel, LABland.

RMW '13 - '21

  • TEAM JOY & SORROW 2022

  • TEAM WITH CARE 2021

  • TEAM EUROPA 2020

  • TEAM MAROKKO 2019

  • TEAM TURKIJE 2018

  • TEAM OEKRAÏNE EN POLEN 2016

  • TEAM ZUIDOOST-AZIË 2015

  • TEAM CARAÏBEN 2014

  • TEAM ARABISCHE LITERATUUR 2013