RMW BOOKCLUB

Dit seizoen organiseert Read My World zes BookClubs in de exporuimte van de Tolhuistuin. We kiezen voor elke editie een actueel boek dat aansluit bij het gedachtegoed van Read My World: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs. We lezen de boeken en een expert voorziet ons tijdens de BookClub van context. 

Op donderdag 19 mei 2022 lezen we onder leiding van Merel Wildschut het boek Ada’s plek. Deze debuutroman van Sharon Dodua Otoo verscheen oorspronkelijk in het Duits en werd naar het Nederlands vertaald door Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen. (Uitgeverij Signatuur)

We maken in dit boek kennis met de Brits-Ghanese student Ada die naar Berlijn is gekomen om te studeren. Via een gouden parelarmband wordt het leven van Ada verbonden aan andere ‘Ada’s’ dwars door de geschiedenis heen.

“Otoo verweeft moeiteloos het debat rond geroofde kunst, kolonialisme, de afrekening met het verleden, brexit, racisme en de benarde situatie van vrouwen door de eeuwen en over continenten heen.” (Frankfurter Rundschau)

Aanmelden Bookclub Ada’s Plek (€5)

Locatie: Exporuimte/galerij Tolhuistuin Amsterdam (ingang restaurant THT)

 


AANKOMENDE EDITIES:

BookClub 14 juli