Agenda 2022

Read My World is méér dan alleen het festival in september. Bekijk hieronder wat we dit jaar samen met onze partners voor je in petto hebben!

ZA 1 OKTOBER

De Gembertheesessie

De #BPTGembertheeSessies is een reeks conversaties waarin acteurs, regisseurs, musici, schrijvers en andere kunstenaars vertellen over hun referentiekaders, wat hen inspireert, de schouders waarop ze staan en de voetstappen van waaruit ze bewegen. Een gesprek olv Simone Zeefuik met Dallila Hermans en Grace Ndjako. In samenwerking met Bijlmer Parktheater.

ZA 8 OKTOBER

Dichter bij onze Koloniale Erfenis 2

Beyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je uit voor Dichter bij Onze koloniale erfenis: een reeks poëtische interventies door dichters, schrijvers en spoken word artiesten rondom de tentoonstelling Onze koloniale erfenis. In deze tweede editie: Manuwi C. Tokai.

ZO 30 OKTOBER

Klimaatboekenmarkt

Warming Up & Read My World organiseren samen een boekenmarkt. Een boekenmarkt met alleen maar boeken over klimaatverandering, en dat in de mooiste tuin van de stad. Kom flaneren en struinen langs de boekenkraampjes, schaf de nieuwste werken aan en snuif actuele kennis op. Er is uitgebreid ruimte om te lezen, relaxen en socializen, en je kunt genieten van optredens door diverse artiesten.
  • Tolhuistuin
  • Gratis entree
  • Aanvang 14:00 uur
  • Meer info

ZA 12 NOVEMBER

Dichter bij onze Koloniale Erfenis 3

Beyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je uit voor Dichter bij Onze koloniale erfenis: een reeks poëtische interventies door dichters, schrijvers en spoken word artiesten rondom de tentoonstelling Onze koloniale erfenis. In deze derde editie: Kevin Groen.

ZA 10 DECEMBER

Dichter bij onze Koloniale Erfenis 4

Beyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je uit voor Dichter bij Onze koloniale erfenis: een reeks poëtische interventies door dichters, schrijvers en spoken word artiesten rondom de tentoonstelling Onze koloniale erfenis. In deze vierde editie: Nisrine Mbarki.

ZO 18 DECEMBER

Woorden van West Festival

Wees welkom op het allereerste Woorden van West Fest! Een dag bomvol spoken word, storytelling, proza en poëzie in Amsterdam West, voor groot en klein.
  • Diverse locaties in Amsterdam West

2023

DO 14 SEPTEMBER

Read My World Festival 2023

Alweer de elfde editie van het jaarlijkse Read My World Festival! Het thema/land maken we binnenkort bekend. De voorverkoop start begin 2023!
  • 14 - 16 september
  • Tolhuistuin