Aylime Aslı Demir

Sinds 2013 is curator en schrijfster Aylime Aslı Demir redacteur van KAOS GL Magazine, het eerste en enige geprinte LGBTI-magazine van Turkije dat sinds 1994 bestaat. Ze is eveneens hoofdredacteur van Turkije’s eerste en enige peer reviewed studies journal.

De afgelopen vier jaar hield Demir lezingen over Queer Theory in de richting Gender Studies aan de Universiteit van Ankara, en coördineerde ze samen met prominente feministen en LGBTI-activisten uit Turkije en de rest van de wereld, een feministen forum.

Ze geeft workshops en presentaties tijdens conferences over LGBTI-activisme in Turkije, maar ze is ook veelvuldig over de grenzen te vinden zoals in Nepal, Zuid-Afrika, Zweden, Hongarije, Servië, Duitsland en Oostenrijk. De afgelopen jaren werkte ze in Italië. In haar werk zoekt ze geregeld samenwerking met docenten, vertegenwoordigers van vele religies, welzijnswerkers en juristen.

Ze schreef o.a. het boek “Öteki Olarak Ölmek” (Dying as Other, 2016).

Als curator stelde ze onder andere Future Queer in 2015 en 2016 samen, en recentelijk de tentoonstelling Colony in Istanbul en Berlijn.