Feminist Journal-Writing Workshop

bericht aan mijzelf  / bericht aan mijn toekomstige zelf

Zoals de grote Ms. Lauryn Hill eens vroeg: ‘How you gon’ win when you ain’t right within?’. Politieke strijd vraagt om intensieve en voortdurende persoonlijke betrokkenheid, met de wereld om ons heen en met onszelf. Als een vorm van oefenen in persoonlijke heling, heeft ‘journaling’ een reflectieve en meditatieve impact, maar het kan ook een ongemakkelijke en moeilijke praktijk zijn om mee te beginnen.

Deze workshopserie nodigt iedereen uit die een eerlijkere en rechtvaardigere wereld nastreeft om te experimenteren met journaling. Geen leeslijsten, geen opdrachten, alleen schrijven dóór jezelf en vóór jezelf. De workshop-host biedt steeds theoretische achtergrondinformatie en gidst je door verschillende oefeningen. Let op: de workshop wordt in het Engels gegeven maar je kunt schrijven in welke taal of talen je maar wilt.

Tijdens de lockdown vinden de workshops plaats op zaterdagmiddagen via Hangouts. Je kunt je aanmelden voor verschillende sessies:

23 mei:
Self-Exploration through Narrative (Ghizlan)
over de relatie tussen fictie en dagboeken
Sign up!

6 juni:
Feminist World-Building (Juliette)
over feministische Science-Fiction en action role play
Sign up!

 

De workshopserie is een samenwerking met Uitgeverij Chaos en wordt ondersteund door Stadsdeel Amsterdam West. Mensen met een werk- en of woonrelatie met Amsterdam West hebben voorrang.